SQARIM MBI IDENË DHE PLANIFIKIMIN E NDËRTIMIT TË OBIJEKTIT KULTURORË NË KRAJË

SHOQATA KRAJA NEW YORK SQARIM MBI IDENË DHE PLANIFIKIMIN E NDËRTIMIT TË OBIJEKTIT KULTUROR NË KRAJË Shoqata Kraja është formuar në vitin 1992 si pëgjigje ndaj krizës së luftës në vendlindje. Me kalimin e kohës, problemet ndyshuan dhe me atë ndryshoi edhe prioriteti  i Shoqatës. Konsesnsusi i Këshilltarëve të Shoqatës është se problem kryesor në…

KRAJA, NDËRMJET LIQENIT TË SHKODRËS DHE DETIT ADRIATIK

KRAJA, NDËRMJET LIQENIT TË SHKODRËS DHE DETIT ADRIATIK Hajredin Muja Kraja, një trevë shqiptare e Malësisë së Mbishkodrës, shtrihet nga Taraboshi, përgjatë bregut jug-prendimorë të Liqenit të Shkodrës, dhe shpateve verilindore të kurorës së Maleve të Rumisë (1.959m), Malit të Gjanë (1.323m) e Shëngëllisë, nga Cermnica e deri në Shirokë. Në aspektin më të ri…

DITA E FLAMURIT DHE PARADOKSET E KRAJËS

Dr. Ismail Doda: DITA E FLAMURIT DHE PARADOKSET E KRAJËS   Në vazhdën e traditës edhe sivjet në Krajë u organizua Festimi i 28 Nëntorit- Ditës së Flamurit dhe të shtetit shqiptar. Me këtë rast u tha se këto ngjarje dhe data janë të lidhura ndërmjet si mishi me ashtin, si gishti me thua. Sepse…

BOSHATISJA E KRAJËS,

    BOSHATISJA E KRAJËS, DUKURI SHQETËSUESE PËR KRAJËN DHE KRAJANËT Hajrudin S. Muja Ka thënë urtësia popullore, se kur fajson dikë me gishtin tregues, tre gishtat e tjerë i drejtohen vehtes, thënë ndryshe “një faj ti, e tre unë”. Por akuza ndaj tjetrit, disi ‘të qetëson’ më tepër, sepse të lë mundësinë e stagnimit…