Joint Statement from Diaspora of Albanians from Montenegro in the United States

Coalition of Albanian American Organizations from Montenegro 1740 Hone Avenue, New York info@albanianamericancommunity.com +1 (917) 679-9300 May 20, 2021 Dear President Milo Đukanović, President of Parliament Aleksa Bečić, Prime Minister of Montenegro Zdravko Krivokapić, Deputy Prime Minister Dritan Abazovic, Minister of Justice, Human and Minority Rights Vladimir Leposavić, Minister of the Interior Sergej Sekulović, CC:…

Festivali i Parë Rinor Shqiptar “Tradita”

Festivali i Parë Rinor Shqiptar “Tradita” Shoqata Kraja me seli ne New York e mbylli aktivitetin e saj për vitin 2019 me Festivalin Rinor “Tradita” Ky festival, i pari i këti lloji dedikuar fëmive shqiptar ne New York terhoqi vemendjen e shumë bashkombasve tanë në New York si dhe të mediave shqiptare dhe Amerikane. Gjatë…

SHOQATA “KRAJA” MBAN PIKNIKUN VEROR 2019

    SHOQATA “KRAJA” MBAN PIKNIKUN VEROR 2019 Në Parkun Natyror “Craigmeur Recreation Complex” në Green Pond Rd Newfoundland, New Jersey, më  9 Qershor 2019, nën organizimin e Shoqatës “Kraja” u mbajti piknikun veror i komunitetit krajan. Edhe kësaj radhe pikniku u mbajt në të njëjtin park si një vit më parë. Interesimi i pjesmarrësve në…

Parada Shqiptare New York 2019

Parada Shqiptare New York 2019 Me 8 Qershor 2019 Shoqata Kraja ishte pjesë e organizatave Shqiptaro – Amerikane që organizuan Paraden Shqiptare në New York City nën patronazhin e Albanian Roots- Rrënjet Shqiptare. Kjo paradë ju dedikua Çamërisë dhe popullit çam në 75 vjetorin e masakrave greke kundër popullsisë autoktone shqiptare në Çamëri. Kësaj here…