Festivali i Parë Rinor Shqiptar “Tradita”

Festivali i Parë Rinor Shqiptar “Tradita” Shoqata Kraja me seli ne New York e mbylli aktivitetin e saj për vitin 2019 me Festivalin Rinor “Tradita” Ky festival, i pari i këti lloji dedikuar fëmive shqiptar ne New York terhoqi vemendjen e shumë bashkombasve tanë në New York si dhe të mediave shqiptare dhe Amerikane. Gjatë…

SHOQATA “KRAJA” MBAN PIKNIKUN VEROR 2019

    SHOQATA “KRAJA” MBAN PIKNIKUN VEROR 2019 Në Parkun Natyror “Craigmeur Recreation Complex” në Green Pond Rd Newfoundland, New Jersey, më  9 Qershor 2019, nën organizimin e Shoqatës “Kraja” u mbajti piknikun veror i komunitetit krajan. Edhe kësaj radhe pikniku u mbajt në të njëjtin park si një vit më parë. Interesimi i pjesmarrësve në…

Parada Shqiptare New York 2019

Parada Shqiptare New York 2019 Me 8 Qershor 2019 Shoqata Kraja ishte pjesë e organizatave Shqiptaro – Amerikane që organizuan Paraden Shqiptare në New York City nën patronazhin e Albanian Roots- Rrënjet Shqiptare. Kjo paradë ju dedikua Çamërisë dhe popullit çam në 75 vjetorin e masakrave greke kundër popullsisë autoktone shqiptare në Çamëri. Kësaj here…

Shoqata “Kraja” në New York shpërndan bursa për studentët nga Kraja

                    Shoqata “Kraja” në New York shpërndan bursa                                       për studentët nga Kraja Një vend jashtëzakonisht të rëndësishëm në programet dhe ndihmat që ofron Shoqata “Kraja” në New York, komunitetit të përfaqëson, padyshim se një vend të rëndësishëm zë edhe mbështetja e të rinjve për shkollim, gjegjësish nga treva e Krajës. Udhëheqësia e Shoqatës…

Ministri Bushati “Pika e re kufitare ndërlidh trevat shqipfolëse”

  Kuvendi i Shiperisë me daten 1 Nëntor 2018 miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Malit të Zi për hapjen e pikës së përbashkët të kalimit kufitar Zogaj (Republika e Shqipërisë) – Skje (Mali i Zi) për qarkullimin ndërkombëtar rrugor dhe të pasagjerëve në…

Delegacioni i Shoqatës “Kraja” zhvilluan një takim me nënkryetarin e komunës se Tivarit z. Radomir N. Cakan.

24 Tetor 2018 New York   Delegacioni i Shoqatës “Kraja” në përbërje Dul Perashi – Kryetar, Hysen Kraja – Nënkryetar si dhe këshilltarët Ahmet Vela, Safet Doçi dhe Shyqyri Braca zhvilluan një takim me nënkryetarin e komunës se Tivarit zotri Radomir N. Cakan. Në këtë takimim u diskutua per situaten aktuale në Krajë më theks…